De training komt vaak neer op bewustwording

De training komt vaak neer op bewustwording
De Vlaamse Sarah Vandenweghe woont in Amsterdam en heeft een psychologische achtergrond mét financiële interesse. Ze werkt via The New Crew als Bedrijfseconomisch Adviseur bij jeugdzorginstelling Levvel. “Ik heb altijd al mensen willen helpen die ‘struggelen’. Niet alleen door gesprekken te voeren en te luisteren, maar ook door te kijken naar de financiële kant van het verhaal en indien nodig het grotere plaatje in beeld te brengen bij complexe vraagstukken. Dit is niet altijd makkelijk, daarom ben ik erg blij met de trainingen van The New Crew waarin we dit soort gesprekken zoveel mogelijk oefenen.”

Het grotere plaatje zien

Sarah licht toe: “Als Bedrijfseconomisch Adviseur adviseer ik hulpverleners over wat wel of niet kan op financieel gebied, zodat de cliënt de zorg kan krijgen die nodig is. Ik denk zoveel mogelijk mee maar soms is een gewenste richting simpelweg niet mogelijk. Door even uit te zoomen kom je vaak samen tot een goede, creatieve oplossing, die zowel voor de jongere en de hulpverlener als voor Levvel een goed vooruitzicht biedt. In de Crew Class van The New Crew trainen we hoe je dit op een professionele manier kunt doen. Vaak komt dit neer op een stukje bewustwording van wat er gebeurt bij jezelf en bij de ander als je zo’n gesprek voert.”

Van psychologie naar financiën

Sarah heeft Psychologie gestudeerd: “Ik vind het heel boeiend dat mensen zoveel van elkaar verschillen, en ik ben continu op zoek naar de reden waarom iemand iets zegt of doet. Maar na paar jaar studeren en verschillende stages ontdekte ik dat ik ook de processen in het bedrijfsleven erg boeiend vond. Zonder direct plan ben ik toen een zakelijke studie gaan doen. Dit kwam uiteindelijk perfect uit voor de functie die ik nu doe: ik werk in de Zorg & Welzijn, mét financiële insteek. Doordat ik goed kan luisteren – en kijk wat er nu écht scheelt – kan ik goed omgaan met hulpverleners die soms gepikeerd zijn als ze geen budget krijgen.”
“Ik hoefde mezelf niet te’ verkopen’: samen met de recruiter keek ik of de functie iets voor me was en of er een fit was met de organisatie.”

Google 'bedrijfseconomisch adviseur'

“Na mijn zakelijke studie wist ik precies wat ik zocht. Via Google zocht ik op ‘Bedrijfseconomisch Adviseur’ en ben toen al snel uitgekomen bij The New Crew. De vacaturetekst sprak me direct aan: ze zochten een jong, dynamisch en ambitieuze persoon, met veel ervaring en veel zelfstandigheid.” Sarah vertelt dat het gesprek met de recruiter eerlijk en authentiek aanvoelde: “Ik hoefde mezelf niet te ‘verkopen’. We keken samen vooral of de functie goed bij mij past en of er een fit was met Levvel. Daarnaast vind ik dat de trainingen van The New Crew echt een meerwaarde geven.”

Veelzijdige functie

“Op voorhand was wel gezegd dat het een uitdagende functie zou zijn, maar het was toch best spannend. We kregen vanaf dag één veel verantwoordelijkheid, dat bevalt erg goed. Het is ook erg afwisselend: we hebben contact met hulpverleners én meetings met directieleden.” Jelke, haar begeleider vanuit The New Crew, vertelt: “In het begin hadden we veel gesprekken samen omdat er weinig kaders waren. Maar zes maanden later is Sarah samen met haar medetalent Robbert een derde talent aan het inwerken én zijn ze met z’n drieën al verantwoordelijk voor de afdeling, doordat hun ervaren collega met zwangerschapsverlof is. Daar zijn we allemaal erg trots op.”
We kregen direct veel verantwoordelijkheid binnen Levvel en leiden inmiddels zelf een derde talent op om ons team uit te breiden.”

Initiatief nemen en projecten

“We zijn in totaal met vier Bedrijfseconomisch Adviseurs. Omdat we allemaal heel verschillend zijn geven we ook verschillende adviezen, wat niet wenselijk is. Daarom heb ik naast mijn dagelijkse werk het initiatief genomen om meer als een team te gaan werken. Onze meetings zijn nu zo ingericht dat we up-to-date blijven én binnen dezelfde bandbreedte adviezen afgeven. Ook heb ik het maandagochtend-koffiemomentje ‘doorgeduwd’, zodat we op afstand nog steeds als een team voelen.” Jelke vult aan: “De talenten zijn nu nog veel bezig met de inhoud, maar er komt steeds meer ruimte om uit te zoomen en bezig te zijn met projecten, zoals het verbeteren van het werkproces of aansluiten in een projectgroep omtrent de fusie.”

Ook een job met maatschappelijke impact?

Wil je ook aan de slag als Bedrijfseconomisch Adviseur, of een andere job met maatschappelijke impact? Schrijf je dan nu in.